ERC de Figueres reclama a Foment que inverteixi en l´estació del tren

El grup municipal d’ERC, a l’oposició de l’Ajuntament de Figueres, reclama al Ministeri de Foment que inverteixi en l’estructura ferroviària al seu pas per la ciutat i “deplora” el nou accident mortal que va tenir lloc al pas a nivell de l’avinguda Vilallonga la matinada de dilluns a dimarts. La formació, que sempre n’ha reinvindicat el seu soterrament, assegura que el manteniment de les vies en les condicions actuals provoca “insoportables distorsions” a la ciutat tant pel que fa a la circulació de vehicles com per atropellaments que consideren “relativament freqüents”.
Esquerra recorda que a dia d’avui hi ha molt poques ciutats que mantinguin “no un, sinó dos” passos a nivell al centre urbà i considera, igual que ahir ho feia l’alcalde Santi Vila (CiU), que l’aposta per l’alta velocitat “ha motivat l’abandó de les inversions tant en la línia, com en la mateixa estació”. Així, diu, fa 30 any que la ciutat manté les mateixes instal·lacions ferroviàries. La formació reclama que s’aposti de manera definitiva pel manteniment del transport de viatgers al centre de la ciutat i es recuperi la proposta de fer un semisoterrament de les vies i una “dignificació” de l’estació que “en el seu moment ja es va estudiar i validar com a tècnicament assumible i molt més econòmica que el trasllat a Vilafant previst”.

8/12/11 / Diari de Girona

Tags:

css.php