Vila celebra l´ampliació dels horaris dels trens

L’alcalde de Figueres i diputat al parlament considera que és “una excel·lent notícia”

L´alcalde de Figueres, Santi Vila -en la seva condició de diputat- ha celebrat l´ampliació del servei ferroviari regional entre Barcelona i Figueres d´acord “amb les necessitats laborals dels usuaris”. Aquest matí durant la sessió de control al Govern, Vila ha qualificat el perllongament horari de la línia R-11 Barcelona-Girona-Figueres “d´excel·lent notícia després de molts anys de reivindicacions”
L´alcalde ha assegurat també que el nou servei permetrà satisfer “inquietuds lúdiques, culturals, d´oci que faran possible gaudir de Barcelona des de la nostra regió i a la inversa”.

L´alcalde de Figueres ha subratllat que fins ara “no hi ha hagut prou elements de fidelització i estímuls pels qui fan un ús més recurrent del servei”. En aquest sentit, ha recordat que ha estat “una línia colpida per la manca d´inversions, afectada per obres i incidències degudes a la línia d´alta velocitat”; subratllant que “pel que fa a la durada, el trajecte Barcelona-Figueres és més castigat avui que fa cinc anys”.

En resposta a l´alcalde, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha apuntat que els nous horaris de la línia R-11 s´estrenaran el 17 de juny. “S´allarguen hores de servei en horari nocturn i els trens que acabaven a Girona acabaran a Figueres”. “Fins ara l´últim tren des de Barcelona a Figueres sortia a les 20:16h des de l´Estació de Sants, amb el nou horari l´últim tren a la capital de l´Alt Empordà sortirà a les 21:46h”.

Recoder ha revelat que també s´amplia la freqüència matinal, qualificant-ho de “pas significatiu que marca el camí d´un nou servei d´oferta de regionals que es complementaran amb els Avant”.

Finalment, el conseller ha sentenciat que a partir de la segona quinzena de juliol també es posarà en marxa “un nou abonament trimestral que beneficiarà els usuaris amb un ús més recurrent”.

6/6/12 emporda.info

Tags:

css.php