Insostenible i prepotent

No pot ser que a Catalunya/Principat hàgim tingut uns augments tan bestials del preu del tren (entre un 8% i un 12%, i en alguns trams del 30% ) mentre que a la Catalunya del Nord s’estigui posant en marxa –aquest any 2012 es generalitzarà– l’alternativa justa, ecològica i de sentit comú, del tren a 1 euro. En tot això només hi trobo una explicació. Que els nostres governants no creuen en el transport públic. També fa la sensació que a Catalunya els lobbies a favor del vehicle privat són insaciables i pressionen, brutalment, el govern de la Generalitat. De fet, aquest govern és feble amb els poderosos i fort i prepotent amb els febles. No hi ha dubte que la política de la conselleria de Sostenibilitat i Territori en contra del tren convencional i a favor de la carretera és molt poc sostenible i rabiosament contrària a l’equilibri territorial.

J.M Loste

4/2/12 / El Punt

css.php