Protestaran a Portbou per la millora dels trens i connexions amb França

Usuaris d’ambdues bandes de la frontera reclamen que es coordinin i s’incrementin els trens

Portbou acollirà dissabte una part d’una mobilització per reclamar millores a les conexions del tren convencional amb França. Usuaris d’ambdues bandes de la frontera està previst que participin a la protesta.

Un quilòmetre i mig separa Portbou de Cervera però no hi ha una planificació dels trens que els enllacen. Els habitants d’aquestes zones creuen sovint la frontera per feina o per oci. Per això requereixen d’un servei «digne» que els permeti usar el transport públic.

L’Associació d’Usuaris de Cervera-Portbou posen de manifest que a partir de la desaparició dels trens nocturns, les connexions «cada dia es degraden més». Actualment hi ha només un tren al matí, a les 11:24 minuts en direcció cap a Portbou, «la qual cosa impedeix cap activitat diària». A més, no està coordinat amb els francesos perquè els viatgers procedents del sud es bloquegen a Cervera amb l’arribada del tren a les vuit del vespre, ja que l’últim francès surt vint minuts abans.

A causa de la manca de trens, «hem d’arribar-hi a peu!», diuen des de l’associció que fan una crida a mobilitzar-se. A les 08:22 minuts sortiran de l’estació de Cervera i hi haurà una trobada amb els de Portbou a dos quarts d’onze del matí per agafar el tren a les 11:53 del matí. Volen bones connexions, que tornin els trens de nit i que hi hagi bitllets combinats transfronters a preu popular.

23/02/2017 Diari de Girona

css.php