¿Com pot ser que el bitllet d’anada de Portbou a Cerbère costi més que el de tornada?

Cal començar a plantejar el problema del cost tan elevat del bitllet del tren convencional i proposar que es faci més promoció i publicitat dels diferents abonaments existents. És a dir: el bono10, el mensual i el trimestral.

També caldria aturar la discriminació en relació amb el Tren d’Aalta Velocitat dels bitllet d’anada i tornada. En alta velocitat tenen un descompte, per contra en el tren convencional aquest descompte és zero.

Cal tenir present que el bitllet de tren senzill, de menor cost (el mínim) és de 2 euros. És terriblement car, quan a la Catalunya Nord (i a tota la regió d’Occitània) el bitllet mínim més barat és de 1.20 euros.

Es dóna la paradoxa que si agafes un bitllet de tren a Portbou per anar a Cerbère et costa 2 euros, però si agafes el mateix bitllet, per el mateix trajecte en sentit invers (CerbèrePortbou) et costa 1.20 euros. Això és una aberració com una casa de pagès.

També s’hauria de començar a parlar, a mig termini i emmirallant-nos amb els nostres veïns del nord, dels bitllets de tren a 1 euro per internet.

06/04/2017 El Periodico

css.php