El TGV s’encalla a Perpinyà per incompatibilitat de normes

Aquest passat dimarts 28 de juliol, el tren TGV provinent de Montpeller i amb destinació a Figueres va tenir una avaria en un dels motors abans d’arribar a Perpinyà. Un cop aïllat el motor defectuós, el tren va poder seguir fins a la capital rossellonesa i, segons informa la companyia ferroviària SNCF, també hauria pogut continuar circulant en territori francès. Però la situació es complicava amb l’entrada al túnel del Pertús, a partir d’on la normativa canvia i el tren –en aquelles condicions– esdevenia incompatible amb la legislació de l’Estat espanyol. Els passatgers encallats a Perpinyà van haver de continuar el viatge cap a Figueres, Girona o Barcelona en quatre autobusos posats a la seva disposició. A conseqüència d’això, l’endemà, (ahir, dimecres), el tren provinent de Barcelona que va arribar a Figueres tampoc va trobar cap TGV a l’andana i es va haver de continuar en autobús fins a Perpinyà.

Per altra banda, desenes de passatgers de la línia de Renfe entre Barcelona i Figueres van viatjar ahir a peu dret o al terra dels passadissos perquè els trens circulaven amb la meitat de vagons a causa d’una altra avaria.

30/6/11 / El Punt / E.Carrera

Tags:

css.php