Els usuaris consideren perjudicial la integració a Rodalies

La fusió amb el servei de Regionals va provocar una modificació de les tarifes dels trens per a aquest 2012

La pujada de les tarifes dels trens Regionals de Renfe, vinculada a la integració d’aquest servei a les Rodalies de Catalunya, no ha convençut els usuaris que es queixen que fins i tot les mesures que els han de representar algun avantatge tenen defectes en la seva aplicació en aquest inici d’any. Respecte a un dels pocs tiquets que mantenia el seu preu en comparació amb les tarifes del 2011, l’abonament mensual, que mantené els 171,55 euros des de Girona i els 229,50 des de Figueres, la plataforma d’usuaris explica que s’han trobat en aquests primers dies de gener amb problemes d’aplicació pel desajustament o mal funcionament de les validacions a les estacions i amb impediments per comprar-lo per avançat a causa de la no adequació de les terminals de venda i de les guixetes.

La plataforma també lamenta que la integració a Rodalies també ha implicat la desaparició dels bitllets d’anada i tornada, que han passat de tenir una validesa de 15 dies a tan sols l’endemà de la compra del tiquet; l’eliminació de les tarifes infantils de 4 a 14 anys; i la limitació dels abonaments mensuals a dos viatges diaris, quan fins ara eren il·limitats.

Els usuaris també lamenten que la convergència amb el servei de Rodalies no només ha tingut un efecte negatiu en l’aspecte tarifari, sinó també en les prestacions ofertes per la companyia ferroviària. En aquest sentit, consideren que la companyia no ha mantingut cap de les mesures que beneficiaven el passatger.

Les queixes se centren en el fet que la devolució exprés continua essent de 20 minuts, tal com fins ara ho feia Renfe, i no de 15 minuts com estava establert a Rodalies. A més, també es queixen que l’abonament de 10 viatges sigui vàlid durant només 59 dies, quan a Rodalies ho és fins a canvi de tarifes; i al fet que no s’hagi integrat el servei de Regionals de Renfe amb el de Rodalies ni els de TMB, com el Metro, el bus i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

La reestructuració de l’oferta dels títols de transport es va fer en el marc del traspàs dels serveis Regionals a la Generalitat i la seva integració a Rodalies, amb l’objectiu d’homogeneïtzar les prestacions i condicions d’utilització dels títols.

18/1/12 emporda.info

Tags:

css.php