L’increment de preus del tren convencional

La pujada de preus del transport públic  ha estat  un abús, sobretot en el tren;  però fins i  tot, en l’àmbit dels trens regionals, per exemple de la comarca de l’Alt Empordà, en alguns trajectes de molt curta distància, els augments han estat de més del 30% . Desprès hi ha una qüestions que en regionals ens perjudica molt : la limitació a dos viatges al dia de l’abonament mensual (que tot i que no ha pujat, continua essent molt car ). L’abonament mensual, si més no en l’àmbit dels trens regional , hauria de continuar com sempre, sense limitació de viatges; considero que és una despesa important que fa l’usuari i que l’admistració  ho ha de tenir en compte . No hi dubte que és irracional que els bitllets dels trens pugin del 8% al 12% de mitjana, alguns trams molt més, quan la majoria dels salaris es  congelaran o s’abaixaran en aquest dur 2012 . Caldria fer entendre al que manen que hi ha d’haver més voluntat política, més sensibilitat social  a favor del transport públic , perquè el transport públic és prioritari és essencial : és  tan o més important que la  sanitat o l’educació .

16/1/12 / Josep M. Loste

Tags:

css.php