El tren, la justícia social i la voluntat política

En la qüestió del tren i el transport públic hem d’aprendre dels nostres veïns del Nord . Després de posar en marxa el bus a 1 euro, ara a Catalunya Nord i, en general, a la Regió Languedoc-Roussillon,  es comença a implantar el tren a 1 euro. Això si que son noticies positives: això és justícia social i  voluntat política,  i no pas  el salvatge  augment dels  preus del tren  que hem patit al Principat; que, fins i tot , podria posar en perill la cohesió social del país.  A més, cal tenir en compte que més enllà dels Pirineus  també hi ha crisi.

Per altra banda, seria molt convenient  fer arribar les reivindicacions per un tren convencional/transfronterer, més social, més  eficient i més territorial, de proximitat,  en el marc de l’Eurodistricte i les seves institucions.  És a dir, caldria insistir que és vital  millorar les interconnexions ferroviàries Portbou-Cervera i que els trens convencionals de la Catalunya Nord poguessin connectar, satisfactòriament, amb els de la futures  rodalies  de Girona. En això els  nostres governants i representants públics s’haurien de mullar de debò.

2371/12 J.M Loste

Tags:

css.php