El Parlament dóna suport al tren subterrani al centre de Figueres

La comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya va aprovar ahir una proposta d’ICV a favor de fer subterrani el tren al centre de Figueres, que va rebre el suport d’ERC, PP i Ciutadans. La resta de grups –CiU i PSC– es van abstenir. En total, cinc vots a favor i dotze abstencions.

Aquesta és una proposta que havia fet l’Ajuntament figuerenc (governat per CiU), i que té un traçat ja dibuixat, per si el Ministeri de Foment, que es qui decideix en aquesta qüestió, desestima la solució inicial de fer passar el tren convencional per l’oest i que l’estació sigui compartida amb la de la línia del TAV, que ja està instal·lada a limit dels termes entre Figueres i Vilafant.

La raó de la importància de fer subterrània la línia del tren és que s’eliminarien els passos a nivell.

A part, tots els grups de la cambra van estar d’acord i van votar de manera unànime que cal treballar per al manteniment de l’estació central de Figueres i també per a la recuperació dels descomptes als usuaris de la línia entre Cervera de la Marenda i Girona. Formava part de la mateixa proposta del grup ecosocialista, però es va votar per separat perquè en dues de les propostes es va arribar a un acord amb CiU, però no en la de fer subterrani el tren, en què els convergents feien una esmena en què deien que s’havia de deixar la decisió a l’Estat, tesi amb què també coincidien els socialistes.

3/5/12 / El Punt

Tags:

css.php