S.O.S. línia del tren Figueres-Portbou-Cervera

A hores d’ara, amb la brutal crisi dels preus del petroli, caldria aprofitar, més i millor la línia de Eurodistricte ferroviari Perpinyà-Cervera-Portbou-Figueres-Girona per a plantejar veritablement la transformació ( el blindatge de la línia) i, consegüentment, dissenyar la vertebració d’un tren – ràpid, lleuger i convencional- que doni un servei públic integral a tots els ciutadans d’aquest vast territori de l’eurodistricte. Això implica, obligatòriament, el manteniment de l’estació del centre de Figueres. La veritable mobilitat social de l’Alt Empordà passa pel manteniment i/o l’ampliació/soterrament de l’Estació central de Figueres: L’autèntica estació primordial de l’Alt Empordà . A banda d’aquest manteniment és primordial tirar endavant una proposta, sòlida, social i vital de millora de les interconnexions ferroviàries Portbou-Cervera de la Marenda. Això implicaria començar a fer realitat l’articulació d’una mobilitat ferroviària (per la costa) entre una banda i altra dels Pirineus. Des del territori s’ha de continuar exigint, d’una forma nítida, una major inversió en el manteniment de la nostra línia ferroviària, per tal de fer possible les autèntiques i veritables necessitats, socials, turístiques econòmiques i de mobilitat, del territori en el seu conjunt.

2/4/11 / Josep Maria Loste

Tags:

css.php